Als ouder wil je het beste voor je kind

En alleen het allerbeste! Echter, na de geboorte van jullie kindje gaat er een compleet nieuwe wereld open die niet altijd zonder problemen verloopt. Dat het zwaar werd hadden jullie wel gedacht. Maar zo zwaar? Iedereen kent de slapeloze nachten die ‘erbij’ horen. Maar juist de zaken die niemand je nog heeft vertelt, zoals; buikkrampen, een baby die echt niet stopt met huilen, een baby die veel spuugt en het overstrekken van het kleine pasgeboren lijfje. Wat is er aan de hand?

De geboorte als oorzaak

Vaak ligt de oorzaak al bij de geboorte. Dit is voor een baby een grote belasting op de schedel, nek en de wervelkolom. Ook de stress die de moeder ervaart tijdens de zwangerschap en bevalling wordt één op één meegegeven via hormoonuitwisseling. Dit stresshormoon speelt ook een rol in het lijf van de baby. Waar zeker ook niet aan voorbij mag worden gegaan, is dat een bevalling voor alle betrokkenen een traumatische gebeurtenis is die verwerkt moet worden.

Gevoelige darmen

De darmen zijn bijzonder gevoelig voor spanningen. Spannende gebeurtenissen en alles wat wij te ‘verwerken’ krijgen hebben direct invloed op onze maag en darmen. Omdat een bevalling nogal grote indruk maakt, zowel fysiek als mentaal, is het niet vreemd dat deze opspelen in de periode ná de bevalling. Hallo buikkrampen! Maar ook een verkramping in de nek kan darmklachten veroorzaken. Daarom ga ik uit van een totaalbenadering van het systeem om zo de klachten bij het ontstaan te kunnen behandelen.

Hoe ga ik te werk?

De therapie is een zachte werkwijze. Waarbij ik met het subtiele ritme van het zenuwstelsel werk. Hiermee kan ik op diepere niveaus verstoringen, pijn en spanningsplekken in het lichaam opsporen en direct behandelen. Gedurende de behandeling ontstaat er een diepe ontspanning in lichaam en geest, waardoor het zelfhelende vermogen van het lichaam weer in werking kan treden.

De technieken die ik gebruik zijn in te zetten bij (pasgeboren) baby’s en jonge kinderen tot en met ca. 6 jaar oud. De behandeltechnieken zijn veilig, pijnloos, eenvoudig en praktisch. Allemaal met kleding aan.

Bij (pasgeboren)
baby's

Tijdens de geboorte staat er veel druk op de schedel. Deze is bij een baby nog flexibel zodat de schedelbotten een stukje over elkaar kunnen schuiven. De fontanellen en de overgang van de schedelbasis naar de eerste nekwervel hebben hierin een sleutelpositie.

Soms wordt er na een gecompliceerde of juist een zeer snelle bevalling de overlapping van de schedelbotten onvoldoende gecorrigeerd. Hierdoor ontstaat een grote spanning binnen de schedel of bij de overgang van de schedel naar de wervelkolom. Er kan druk ontstaan op de uittredende zenuwen, met name de ‘nervus vagus’, die van de schedel naar de organen in de buik loopt. Deze zenuw is verantwoordelijk voor de longen en de spijsverteringsorganen.

Als deze zenuw bekneld raakt tussen de structuren van de schedelbotten kan het elders in het lichaam klachten geven zoals: overmatig huilen, overstrekken, buikkrampjes, reflux, spugen, slapeloosheid en een voorkeurshouding.

Op latere leeftijd kan deze spanning zich uiten in: hyperactiviteit, allergieën, middenoorontstekingen, ontwikkelingsstoornissen, leer- en concentratieproblemen, gedragsproblemen, spraakproblemen, en motorische problemen.

Ook na een ernstige val, een ongeluk of een operatie kan het zinvol zijn om de gevolgen daarvan met ondersteuning van Energetische therapie te verhelpen of te verzachten. De behandeltechnieken zijn altijd veilig, pijnloos, eenvoudig en praktisch.

Wie kan ik behandelen ?

In principe kan ik ieder mens en dier behandelen van elke leeftijd. Baby’s, kinderen, volwassenen, (huis)dieren.
De behandelingen zijn pijnloos, veilig en met de kleding aan. Bekijk de tarieven

Energetische behandelingen zijn geen vervanging van de reguliere geneeskunde.